12 apr. 2016

Idéer betyder ingenting, utförande betyder ALLT!

Har du någonsin haft en idé som du funderat på, för att bara en kort tid efter se att någon gjort verklighet av den? Det händer hela tiden, och ibland grämer man sig att någon annan hann före. Men hann personen verkligen före dig? Var du ens med i racet?

Låt mig vända på det, om jag gav dig en idé som jag visste med all säkerhet skulle bli framgångsrik idag, skulle du klara av att omvandla detta till verklighet? Om jag år 2004 sa att du skulle uteckla smartphones, hade du klarat det då? Antagligen inte, men låt säga något lättare då, en smartshake för gym innan de exploderade på marknaden?

Kan du inte säga att du hade klarat av att utveckla den produkten ändå, trots att du visste att idén skulle kunna gå bra, så ligger problemet inte i dina idéer - utan i ditt utförande. Var förberedd nästa gång du har en kanonidé och se till att ta reda på hur man utformar en produkt i handen från något du hade i huvudet.

Produktutveckling för nya företag bör startas som MVP - minimum viable product (eller minimalt livskraftig produkt). Till exempel, om du nu kom på idén med en smartshake, skapa en prototyp genom att göra en variant av den av delar du har hemma redan. Sedan ser du till så att den fungerar och frågar ett par gym-kompisar om de hade velat ha en sån produkt. Säger de ja har du nu skapat både en ny produkt, och en efterfrågan på den. Då är det dags att köra vidare. Finns ingen efterfrågan så lägger du ner idén och börjar på nästa idé istället, det sparar du både pengar och tid.

Btw, skriv ner alla idéer du har på ett anteckningsblock och spara dem sen. En vän till mig tjänade 25 miljoner på detta. Läs mer om det här

Ha det bäst

/JW


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar